قالیشویی در اصفهان

قالیشویی خوب در اصفهان

یکی از قالیشویی های معتبر اصفهان ، قالیشویی معجزه با بیش از 2 دهه سابقه درخشان در صنعت شستشو فرش و مبل و دارای مجوز رسمی از اتحادیه تولییدکنندگان فرش دستباف و کارشناس های دوره دیده در شرکت ملی فرش ایران هست.

این قالیشویی در اصفهان با در نظر گرفتن فرایند شستشو و تولید مواد شوینده انحصاری با فرمولاسیون خاص جهت بالابردن کیفیت شستشو فرش توانسته است مشتریان خود را به مشتری های وفادار تبدیل کنند

قالیشوی معجزه سرویس دهی در سراسر شهر اصفهان ، سپاهان شهر ، بهارستان و خمینی شهر به صورت روزانه و منظم در تمامی مناطق اصفهان سرویس حمل و نقل دارد

نکات و نحوه شستن فرش قدیمی و دستباف

 فرش دستباف نماد فرهنگ و هنر ایرانی است و از سالیان دور همراه همیشگی خانوادههای ایرانی بوده است. برای حفظ، نگهداری و شستن فرش قدیمی و دستباف رعایت یکسری نکات لازم است تا به الیاف و تار و پود این فرش کمترین آسیب ممکن برسد. هر چند با گسترش آپارتمانها، استفاده از فرش کمتر شده است، اما هنوز هم کمتر خانه ای پیدا میشود که فرش زینت بخش آنجا نباشد. در این مقاله به نحوه نگه‌داری و شستن فرش‌های دستباف می‌پردازیم.

معرفی فرش قدیمی و دستباف ایرانی

فرش از دیرباز زینت‌بخش منازل ایرانی‌ها بوده است. قالیبافی از هنرهای اصیل ایرانی و به نوعی نشانگر فرهنگ و هنر اصیل ایرانی است. فرش‌های دستباف که به دست هنرمندانه قالیبافان ایرانی بافته می‌شود، دارای ارزش بالایی هستند و از گذشته تا کنون این فرش‌ها مورد توجه ایرانی ها و خارجیها بوده‌اند. برای این که این فرش‌های گران بها نقش و نگار، رنگ و الیاف خود را حفظ کنند، نیاز به مراقبت و نگهداری منظم و مرتب دارند.

شستن فرش قدیمی

نکات مهم در نگه داری فرش دستباف و قدیمی

قبل از پرداختن به بحث شستن فرش قدیمی، به بیان نکات مهم در مراقبت از فرش‌های قدیمی و دستباف می‌پردازیم. برای زدودن گرد و غبار و تمیز کردن فرش قدیمی و دستباف حتما از جاروبرقی استفاده نمایید. نوک تیز پرهای جاروی دستی در بلند مدت به الیاف فرش آسیب می‌زند. فرش قدیمی را از تابش مستقیم نور آفتاب دور نگه دارید یا حداقل در مقابل آن از پرده ضخیم استفاده کنید. چرا که تابش آفتاب موجب از بین رفتن رنگ فرش و به اصطلاح سفید شدن آن می‌شود. همچنین تا حد امکان فرش را در نقاطی همچون زیر در پهن نکنید، چرا که ساییدگی و جابجا شدن فرش موجب آسیب زدن به الیاف آن می‌شود. در صورت ایجاد لکه بر روی فرش با استفاده از شامپو فرش یا هر ماده دیگری که به بافت فرش آسیب نزند، هر چه سریعتر لکه را پاک نمایید. در صورت گذشت زمان، کار پاک کردن لکه سخت‌تر می‌گردد.

قالیشویی در اصفهان

شستن فرش قدیمی و دستباف

 شستشوی فرش دستباف به طور مکرر و حتی فرش ماشینی موجب از بین رفتن رنگ و تار و پود فرش می‌گردد و تا حد امکان بایستی با نظافت و تمیز کردن منظم ، از کثیف شدن آن جلوگیری نمود. اما چنانچه ناگزیر هستید و قصد  شستن فرش قدیمی خود را دارید، مهمترین مساله حفظ رنگ و الیاف فرش است. برای شستن فرش قدیمی دو راه در پیش دارید: یا این کار را به قالیشویی فرش دستباف  بسپارید یا خودتان این کار را انجام دهید. در صورت انتخاب راه اول حتما از قالیشویی معتبر استفاده کنید و در مورد ارزش فرش خود با قالیشویی صحبت نمایید. اما در صورتی که خودتان قصد انجام این کار را دارید، به موارد زیر توجه نمایید.

شستن فرش قدیمی

غبارگیری در شستن فرش قدیمی

اولین گام برای شستن فرش قدیمی، غبارگیری است. اگر فرش به خوبی غبارگیری نشود، این غبار با رسیدن رطوبت در لای تار و پود فرش تبدیل به گِل و موجب پوسیدگی آن می‌شود. غبارگیری با انداختن فرش بر روی یک دیوار و ضربه زدن با چوب به آن صورت می‌گیرد. بایستی توجه نمود که شدت ضربات به حدی نباشد که به تار و پود فرش ضربه بزند. همچنین از کوبیدن فرش بر روی زمین اجتناب نمایید. زیرا این کار نیز به ریشه‌ها و استحکام فرش آسیب می‌زند.

نحوه تشخیص رنگ پس دادن در شستن فرش قدیمی

نکته مهم دیگر در شستن فرش قدیمی و به طور کلی هر نوع فرش، این است که آیا فرش رنگ پس می‌دهد یا خیر. در صورتی که فرش رنگ پس بدهد، شستشوی آن ممکن است موجب تداخل رنگ و بهم‌ ریختگی رنگ و نقش و نگار قالی شود. برای شستشو این گونه فرشها  نیاز هست که یک سری نکات مراعات گردد. برای تشخیص رنگ پس دادن فرش، یک دستمال سفید ولرم بر روی پرزهای فرش می‌کشیم . اگر دستمال رنگی شد، فرش رنگ پس می‌دهد.

شستن فرش قدیمی

شیوه صحیح شستن فرش قدیمی

برای شستن فرش قدیمی، ابتدا آن را بر روی یک سطح سیمانی یا موزاییکی با شیب مناسب پهن کنید تا پس از شستشو، آب درون فرش به راحتی خالی شود. فرش دستباف خصوصا فرشی را که رنگ پس می‌دهد، نباید قبل از شستن خیس کرد. برای شستن فرش قدیمی، از آب گرم استفاده نکنید. استفاده از آب گرم باعث تاثیر گذاشتن بر روی رنگ قالی می‌شود. همچنین در فرش‌های ماشینی باعث از بین رفتن لطافت و نرمی فرش می‌گردد. برای حفظ رنگ فرش ، از شوینده‌های قلیایی استفاده نکنید. موادی همچون شامپو فرش، پودر دستی، پودر صابون و مایع ظرفشویی برای شستن فرش دستباف مناسبند. فرش را با برس پلاستیکی نرم بشویید.

شستن فرش قدیمی

آبگیری و پهن کردن در شستن فرش قدیمی

پس از شستن فرش قدیمی، نوبت به آبگیری می‌رسد. باید با استفاده از پارو و دستمال نخی آب پرزهای فرش به طور کامل گرفته شود. پس از آبگیری از لوله کردن فرش بپرهیزید، چرا که در صورتی که فرش رنگ پس بدهد، موجب تداخل و جابجا شدن رنگهای فرش می‌گردد. بگذارید فرش به همان حالت پهن یک ساعت بماند. پس از حدود یک ساعت که فرش تا حدودی رطوبت خود را از دست داد، بایستی فرش را در ناحیه‌ای در معرض هوا و به دور از نور مستقیم خورشید پهن نمود. نور مستقیم آفتاب می‌تواند موجب آسیب دیدن رنگ فرش شود. پس از پهن کردن فرش، از ریختن دوباره آب بر روی فرش بپرهیزید، چون موجب زرد شدن ریشه‌ها می‌شود. پس از خشک شدن، با جاروی دستی در جهت خواب فرش بکشید. با این کار طرحهای فرش به جای خود بازگشته و فرش شما زیباتر دیده می‌شود.

شستن فرش قدیمی

شستن فرش قدیمی با شامپو فرش

در صورتی که می‌خواهید از شامپو فرش برای شستن فرش قدیمی خود استفاده کنید، ابتدا روی فرش را خوب جارو نمایید. مقدار کافی شامپو فرش را با آب قاطی کرده و هم بزنید تا کف کند. سپس کف حاصله را با یک اسفنج نرم بر روی فرش بمالید. دقت کنید که فقط کف شامپو فرش موجب تمیزی فرش می‌شود و استفاده از آب شامپو فرش باعث لوچ شدن و پوسیدگی فرش می‌گردد.تا نیم ساعت بر روی فرش راه نروید و پس از  گذشت این مدت، با کشیدن یک برس، پرزهای قالی را به جای خود برگردانید.

شستن فرش قدیمی